Kasteel te Hasselt

Te Koop - 3500 Hasselt, adres op aanvraag

Ref: 10/1654

Prijs op aanvraag

Vorige
Volgende
Majestueus Neoclassicistisch Kasteeldomein van 89.487 m² te Hasselt

Majestueus Neoclassicistisch Kasteeldomein van 89.487 m² te Hasselt

Stap binnen in een wereld van elegantie en historie met dit unieke neoclassicistische kasteel, gelegen op een adembenemend domein van 8.94 hectare in het hart van Hasselt. Het parkdomein zelf is + - 2.6 ha groot met aansluitende bossen en aansluitend nog +-6.3 ha landbouwgrond. Dit statige kasteel, gekenmerkt door zijn vijf traveeën onder een imposant leien schilddak, biedt een perfecte mix van historische charme en moderne functionaliteit.

Kenmerken van het Kasteel:

Bouwstijl: Neoclassicistisch, met vijf traveeën en twee bouwlagen onder een majestueus leien schilddak.
Zolderverdieping: Een sfeervolle zolder onder een kleiner schilddak, voorzien van een zeshoekige dakruiter die een uniek silhouet biedt tegen de skyline.
Noordelijke Gevel: Prachtig wit gepleisterd, uitkijkend op een geplaveid binnenplein dat harmonieus overgaat in een uitgestrekt park.

Koetshuis/Bijgebouw: Een indrukwekkende ruimte van +-215 m², ideaal voor creatieve werkruimtes, ateliers of zelfs een luxe gastenverblijf.
Bruikbare oppervlakte kasteel: Met maar liefst 930 m² aan veelzijdige ruimte, biedt dit domein eindeloze mogelijkheden voor kantoor/ woongebruik.

Multi-functioneel Karakter:

Of u nu droomt van een exclusief woonverblijf, een kantoor op een toplocatie of een combinatie van beide, dit domein past zich moeiteloos aan uw wensen aan.
Omliggende Gronden: De 8.94 hectare grond rondom het kasteel, met een prachtig park, bieden een serene en privé omgeving, perfect voor wandelingen, evenementen of gewoon om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur.
Parkeerfaciliteiten: 25 parkeergelegenheden voor u en uw gasten, wat het ideaal maakt voor zowel privé- als zakelijk gebruik.

Strategische Locatie:

Gelegen nabij belangrijke invalswegen en het pittoreske Rapertingen, combineert dit kasteeldomein de rust van een landelijke omgeving met de gemakken van de nabijgelegen stad. De uitstekende bereikbaarheid maakt het de perfecte locatie voor een prestigieus kantoor of een luxueus familiehuis.

Uw Toekomst in Elegantie en Comfort

Beeld u in: wakker worden in een prachtig historisch pand, werken in inspirerende ruimtes en ontspannen in een uitgestrekt park, omgeven door natuur en geschiedenis. Dit kasteeldomein biedt niet alleen een woning, maar een levensstijl van ongeëvenaarde klasse en uitstraling.

Neem vandaag nog contact op voor een bezichtiging en ervaar zelf de unieke charme en mogelijkheden die dit kasteeldomein te Hasselt te bieden heeft. Dit is uw kans om eigenaar te worden van een stukje geschiedenis.

Christie's International Real Estate

Technische details

Hoofdkenmerken

Bouwjaar
1820
Perceelopp.
89400 m²
Bewoonbare oppervlakte
930 m²
Tuin
Ja
Riolering
Ja
Stedenbouwkundige vergunning
Ja
Stedenbouwkundige bestemming
Parkgebied
Dagvaarding uitgebracht?
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
Overstromingsgevoeligheid
Geen
P-Score
C
G-Score
C

Garage en parking

Aantal parkeerplaatsen
25
EPC:
790
kWh/m²
F
Certificaatnummer:
20240530-0007237071-NR-1

Renovatieplicht

Plan een bezoek of vraag meer informatie over dit eigendom

  • Ik wens

Alexander Willems De expert
met buitengewoon veel kennis over uw buurt

Kantoor te Hasselt
Alexander Willems
Tel: +32 (0)11 36 86 86
GSM: +32 (0)478 33 66 36
alexander.willems@hillewaere.be

Maak kennis met Alexander Meer eigendommen in de buurt Vraag uw verkoopanalyse aan

Mogelijks ook interessant voor u...

Uw eigendom hier?

Vraag hier uw gepersonaliseerd brandpolisvoorstel aan

Als één van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren is Hillewaere Verzekeringen uw ideale partner om uw eigendommen te beschermen. Een combinatie van gespecialiseerde maatschappijen, degelijke kennis en uitgebreide service garandeert een correcte financiële compensatie in geval van schade, verlies of diefstal van uw bezittingen.

Vraag uw offerte

Sluit eenvoudig een digitale hypotheek af!

Hillewaere Hypotheken wil als onafhankelijke kredietmakelaar een antwoord bieden het vaak ondoorzichtige doolhof van hypothecaire leningen.

Wij stellen uw persoonlijke situatie voorop en zoeken naar die formule(s) die het beste bij uw leven aansluit(en). Dankzij onze objectieve hypotheekhulp op maat weet u dus exact waarvoor u kiest en waarom.

Simuleer uw hypotheek-aanvraag Plan uw afspraak

Bereken gemakkelijk jouw renovatiekosten!

Eindeloos wachten op aannemers en dan verschillende offertes vergelijken voor de renovatiewerken? Dat is verleden tijd met Setle!

In deze handige tool krijg je meteen marktconforme tarieven voor alle verbouwingswerken die van toepassing zijn en kan je gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat jouw hart sneller laat slaan. Zo heb je ook ineens een goede leidraad om de aangepaste tarieven van je aannemer aan af te toetsen.

Bereken de renovatiekost op dit pand

Bereken uw energiekost voor deze woning.

Dankzij de digitale technologie van June Energy maakt u een persoonlijke simulatie van de energiekost voor deze woning op maat van uw leven en woonsituatie.

- +

Geschat verbruik elektriciteit

kWH/jaar

Geschat verbruik gas

kWH/jaar

Geschatte energiekost

= € /jaar

Berekenen van uw energiekost

Bereken snel en eenvoudig uw investeringsrendement

Bekijk via onze online simulator wat deze eigendom zou opbrengen als investering!